Skip to content

darázsirtás

Darázsirtás Gárdony

Darázsirtás Gárdony

Megjött a jó idő, és ezzel a darazsak is új erőre kaptak. Irtásuk nem egyszerű, ráadásul veszélyes is, ezért, ha lehet bízzuk szakemberre. Természetesen mi fel vagyunk készülve a darazsakra, hívjatok minket bizalommal!

Íme egy kis darázs kalauz:

Magyarországon az egyik legismertebb darázs fajta a kecskedarázs.
A kecskedarázs egész Európában megél, valamint Ázsia, Észak-Amerika és Mexikó mérsékelt területein megtalálható.
A királynő hossza 20 milliméter, míg a here és a dolgozó kisebb, 18 milliméter. A dolgozók, a here és a királynő egyaránt fekete-sárga, színbeli eltérés nincs, viszont nőstények potroha nagyobb.

A másik leggyakoribb hazai darázsfaj a német darázs. Dolgozói 12-20 mm hosszúságúak. Fejpajzsa teljesen sárga, vagy csak néhány fekete pont található rajta.
Fészkét gyakran a talajban, lyukakban, kis rágcsálók elhagyott üregében építi ki.
Melegben könnyen támad, de a fészek közelébe merészkedőkkel szemben mindig támadólag lép fel. Manapság padlásokra is előszeretettel fészkel, vigyázzunk velük! Amennyiben nagyobb fészekre gyanakszik, kérje szakember segítségét!

 

Német darázs

 

A darazsak tavasztól őszig, illetve a fagyokig aktívak. Irtásukat kora tavasszal érdemes megkezdeni, mert ahogy bejönnek a nyári melegek, szaporodásuk felgyorsul, a kolónia növekszik.

A darazsak irtására a ház körül vannak bizonyos módszerek, de ajánlatos szakértőre bízni a kilakoltatásukat, mivel nem csak látható helyeken építenek fészket, hanem a tető alá, kis zugokba, nehezen hozzáférhető helyekre is építkeznek.
A fészek körüli őrszemek támadás esetén elég agresszívek tudnak lenni, nem érdemes tehát a fészek leverésével házilag kísérletezni.

 

Érdekességek a darazsakról:

– A legveszélyesebb hazai rovarfaj a lódarázs. Már 3-5 csípése halálos lehet
– Darázstámadás esetén, ha van a közelben ugorjunk vízbe, vagy maradjunk mozdulatlanok az arcunk eltakarásával. Bizonyított, hogy kevesebb csípést szenvedünk el ha nem hadonászunk.
– A darazsaknál csak a királynő vészeli át a telet, a többi rovar elpusztul a fagyok beálltával

Darázsirtás olcsón, garanciával!

darázsirtás

Darázsirtásra lenne szükség?

Forduljon hozzánk!
A darazsak nem csupán bosszantó rovarok, hanem komoly veszélyforrást is jelentenek. Ugyan nem elhanyagolható a hasznuk sem, ám a csípésük rendkívül fájdalmas, és az arra érzékenyeknél akár halált is okozhat. Éppen ezért fontos a lakott területeken belül a darázsirtás.

A darázsméreg-allergia ugyanis fulladást okozhat, de allergia sem kell hozzá, ha a csípés a fejen, a nyakon, vagy a szájon belül éri az embert. Allergia esetén már egy csípés is súlyos rohamot válthat ki, akár pár perc alatt is kialakulhat a legsúlyosabb, akár végzetes kimenetelű reakció, az anafilaxia, melynek során szapora szívverés, vérnyomásesés, zavartság, hányás, hasmenés, eszméletvesztés, sokk alakulhat ki.

Annak érdekében, hogy a fenti esetnek még a legkisebb esélyt se adjuk meg, érdemes a darazsak megjelenése után azonnal darázsirtást rendelni, mert így még akkor megszüntethetjük a veszélyt, amikor az nem harapódzott el.

Amennyiben darázsirtást szeretne rendelni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

darázsirtás